МЕНЮ
КОЛИЧКА

Препарати за почистване на под

Препарати за почистване на под

Описание на категорията

Препаратът за под – всичко, което трябва да знаем за него

 Редовното почистване на подовете е важно за запазването на тяхната естетика и продължителността на живота им. За да постигнете най-добри резултати, е важно да изберете правилния препарат за почистване на подовете. В следващите редове ще ви предоставим информация за различните типове препарати за под и как да изберете най-подходящия за вас продукт.

 

Препарат за под за различни повърхности

 

Препарат за под 1
Препарат за под за всякакви повърхности
За почистване на твърди настилки, като дърво, ламинат, плочки и камък, може да се използва общ препарат за под. Преди да започнете почистването, уверете се, че подовете са без прах и замърсявания. Използвайте подходяща кърпа или моп за почистване на твърдите настилки.

 За килимени настилки е важно да се използва специален препарат за почистване на килимите. При почистване на килимени настилки е важно да се избягва твърде много вода, за да не се наруши структурата на килима.


Различни видове препарати за почистване на подове

На пазара има различни видове препарати за под, които са подходящи за различни видове настилки  и замърсявания. Ето някои от тях:

 Препарати за почистване на дървени и ламинирани подове – този вид препарати за под обикновено са с неутрално PH и съдържат масла, които подхранват дървените повърхности. Когато избирате препарат за под, за вашите дървени и ламинирани подове е много важно той да е специално разработен за такъв тип повърхност, това гарантира безупречни резултати и дълготрайност на покритието.

 Препаратите за почистване на подове с плочки и керамика имат  леко киселинно PH и силни почистващи и ароматизиращи съставки, с цел да премахват мръсотията без усилия и да оставят пода чист и с приятен аромат. Използвайте тези препарати за под само според описанието, тъй като те биха могли за повредят по-чувствителни повърхности.

 Препарати за почистване на каменни и мраморни подове са специално разработени препарати за под с неутрално PH и често съдържат биоалкохол. Така те са безопасни за чувствителните подове, а в същото време изсъхват бързо без да оставят следи.

 Универсалните препарати за под могат за бъдат с различен състав и аромат. Те са предпочитани от клиентите, тъй като е лесно и удобно да се почистват  всички повърхности с един препарат. Това не винаги е добра идея, тъй като всяка повърхност изисква различно третиране .

 

Типове препарати за под

На пазара има различни типове препарати за  под. Най-често използваните са течни препарати, прахове и спрейове.

Препарат за под 2
Изберете подходящ препарат за под

 Течните препарати за под обикновено са по-меки и се разтварят във вода. Те се използват за почистване на твърди настилки и мокетени настилки.

 Прахообразните препарати за под са подходящи за почистване на твърди настилки. Те се използват като се разредят с вода, за да се образува паста. След това се нанасят върху настилката и се измиват с кърпа или моп.

 Спрей-препаратите за под са лесни за употреба и са подходящи за ежедневно прилагане. Те се използват за почистване на твърди и мокетени настилки.

  

Защо е важно да изберете правилния препарат за под

 Подовете в дома или офиса изискват редовно почистване и поддръжка, за да запазят красотата и функционалността си. Правилният избор на препарат за под е от голямо значение, тъй като това улеснява процесите на почистване, нужно е по-малко време и ресурси, за да поддържате пода си чист. Но не само това, неправилният препарат за под може да доведе до увреждане на подовете.


Как да поддържате почистените повърхности с правилния препарат за под?

 Когато сте почистили пода, е важно да го поддържате в добро състояние. Изберете препарат за под, който е специално създаден за поддържането на почистения под, за да запазите блясъка и издръжливостта му.

Преди да използвате продукт за поддържащо почистване на под, уверете се, че сте избрали правилния за вашия вид настилка. Препаратите за поддръжка обикновено съдържат по-малко силни химикали и са подходящи за ежедневна употреба.

  

Как да използваме препарата за почистване на пода?

 

Препарат за под 3
Препарат за под за различни повърхности
При използване на препарата за почистване на пода е важно да следвате инструкциите на производителя за най-добри резултати. Някои препарати трябва да се използват разредени с вода, докато други могат да се използват в чист вид.

 Преди да започнете да почиствате, уверете се, че подът е обезпрашен. За да избегнете повреда на пода, избягвайте прекомерно навлизане на вода или препарат в пукнатини или износени места на пода.

 При почистване на подовете си, използвайте подходяща кърпа или моп. За твърди подове може да се използва моп, докато за меки подове е по-добре да се използва специална кърпа или гъба.

 При използване на препарати за под, винаги използвайте защитни ръкавици и маска. Това ще предпази кожата и дихателните пътища от възможни алергични реакции или вдишване на вредни химикали.

 

Как да изберем правилния препарат за почистване на подове?

 При избора на препарат за под е важно да се имат предвид материалите, от които е направен подът, както и вида замърсяване, което трябва да бъде почистено.

 Ако имате мек покрит под като килим или мокетени настилки, трябва да изберете препарат за под, който е специално създаден за тези типове настилки. За твърди настилки, като плочки и керамични подове, може да се използва универсален препарат за  под. За дърво и ламинат, както и камък или мрамор, най-добре е да се спрете на специализиран препарат за под, специално разработен за този тип повърхности.

 Винаги следвайте препоръките на производителя на препарата за под.

 Избягвайте универсалните препарати за под, ако не сте сигурни, че са подходящи. Тези препарати могат да бъдат твърде агресивни и да повредят повърхността на чувствителни подове.

 Изборът на правилния препарат за почистване на подове може да се окаже труден, особено ако нямате опит в това.

Препарат за под 4
Препарат за под за всички нужди
Ако сте се затруднили при избора на подходящия препарат за под, можете да се консултирате с нашия търговски екип на office@pure-pro.bg или 0889 429 721. Те могат да ви дадат ценни съвети не само за най-подходящия препарат за под, но и да ви помогнат за правилното дозиране и начин на употреба.

 

Заключение

Избирането на подходящ препарат за под, правилното почистване и поддръжка на подовете е от съществено значение за запазване на красотата и удобството в дома или офиса.

Сега, когато знаете повече за различните видове препарати за под, можете да вземете информирано решение при избора на продукт.

 

 

 

Препаратът за под – всичко, което трябва да знаем за него

Препарат за под за различни повърхности

Различни видове препарати за почистване на подове

Типове препарати за под

Защо е важно да изберете правилния препарат за под

Как да поддържате почистените повърхности с правилния препарат за под?

Как да използваме препарата за почистване на пода?

Как да изберем правилния препарат за почистване на подове?

Заключение


Марка: Dr. Schnell
Неутрален почистващ препарат Lemon Dr. Schnell Milizid, 1 Л. Характеристики на продукта Течност с висок концентрат Много добра съвместимост на материала Приятен, дълготраен аромат Сушене без следи и остатъци За влажно и мокро избърсване Много добра поносимост към кожата Лесно биоразградим ..
10.08 лв. без ДДС:10.08 лв.
Марка: CHRISTEYNS Espana SLU
Почистващ препарат за дървени подове NETTION MADERA Eurosanex, 1 Л Характеристики на продукта Почистващ препарат за дървени подове NETTION MADERA е течен сапун с контролирано разпенване, произведен с естествени съставки, които почистват, обработват и кондиционират дървото без повреди. Идеален..
9.45 лв. без ДДС:9.45 лв.
Марка: CHRISTEYNS Espana SLU
Почистващ препарат за полиране на лакирани повърхности NETTION BMF-90 Eurosanex, 5 Л Характеристики на продукта NETTION BMF-90 нископенлив препарат за почистване – неутрален, силно парфюмиран , с дълготраен блестящ ефект. Той е особено подходящ за всички сектори на професионалната хигиена: хоте..
34.65 лв. без ДДС:34.65 лв.
Марка: CHRISTEYNS Espana SLU
Неутрален почистващ препарат с естествен аромат UNIPACK NATURAL Eurosanex, 200 бр. x 6 мл Характеристики на продукта UNIPACK NATURAL е нов продукт, опакован в специални капсули, които лесно се разтварят във вода. Този неутрален почистващ препарат с естествен аромат предлага по-добър контрол при ..
0.50 лв. без ДДС:0.50 лв.
Марка: CHRISTEYNS Espana SLU
Непорови препарат за почистване на подове с биоалкохол NETTION AN Eurosanex, 1 Л Характеристики на продукта В NETTION AN почистващ препарат за непорьозни подове с биоалкохол. Неутралното РН и универсалната почистваща формула го правят подходящ за употреба при всички видове миещи се повърхности, ..
9.45 лв. без ДДС:9.45 лв.
Марка: CHRISTEYNS Espana SLU
Универсален почистващ препарат за под и блясък NETTION DF Eurosanex, 1 Л Характеристики на продукта Почистващият-обезмаслител NETTION DF е силно концентриран продукт, който премахва всякакви мазнини и замърсявания при професионална хигиена. Със свеж аромат и дезодориращ ефект, той е умерено алка..
11.34 лв. без ДДС:11.34 лв.
Универсален почистващ препарат NETTION MANZANA Eurosanex, 1 Л
По заявка
Марка: CHRISTEYNS Espana SLU
Универсален почистващ препарат NETTION MANZANA Eurosanex, 1 Л Характеристики на продукта Универсалният почистващ препарат NETTION MANZANA е идеален продукт за почистване на всякакви миещи се подове и повърхности в професионална хигиена на места като търговски центрове, офис сгради, ресторанти, у..
8.19 лв. без ДДС:8.19 лв.
Марка: CHRISTEYNS Espana SLU
Универсален почистващ препарат за под и блясък NETTION FAX Eurosanex, 1 Л Характеристики на продукта NETTION FAX е почистващ препарат за под с блясък, ароматизиран препарат, който почиства и озарява всяка повърхност с едно движение. Следователно той е идеален за всеки сектор на професионалната ..
12.60 лв. без ДДС:12.60 лв.
Марка: Dr. Schnell
Универсален почистващ препарат Berry Dr. Schnell, 1 Л. Характеристики на продукта Приятен, дълготраен аромат Има дезодориращ ефект Сушене без ивици и остатъци Много добра съвместимост на материала Много добра поносимост на кожата Области на приложение За всички водоустойчиви подове като ..
10.08 лв. без ДДС:10.08 лв.
Марка: CHRISTEYNS Espana SLU
Универсален почистващ препарат NETTION MAGNOLIA Eurosanex, 5 Л Характеристики на продукта Универсалният почистващ препарат NETTION MAGNOLIA е идеален продукт за почистване на всякакви миещи се подове и повърхности в професионална хигиена на места като търговски центрове, офис сгради, ресторанти,..
32.76 лв. без ДДС:32.76 лв.
Марка: CHRISTEYNS Espana SLU
Универсален почистващ препарат NETTION MAGNOLIA Eurosanex, 1 Л Характеристики на продукта Универсалният почистващ препарат NETTION MAGNOLIA е идеален продукт за почистване на всякакви миещи се подове и повърхности в професионална хигиена на места като търговски центрове, офис сгради, ресторанти,..
8.19 лв. без ДДС:8.19 лв.
Показва 1 до 12 от 13 (2 страници)
This is the sticky Notification module. You can use it for any message such as cookie notices, special promotions, or any other important text.