МЕНЮ
КОЛИЧКА

Дозатори за сапун

Дозатори за сапун

Описание на категорията

Дозатори за сапун

Дозаторите за сапун са необходими уреди, когато става въпрос за поддържане на хигиена в санитарните помещения. Те предлагат множество предимства пред традиционните поставки за сапун и помагат да се запази чистотата на мивката, осигуряват удобно използване и са в полза на опазването на околната  среда.

 

Дозатори за сапун 1
Дозатори за сапун за офиса
В този текст ще ви запознаем с най-важните неща, които трябва да знаете за дозаторите за сапун.


Предимства на дозаторите за сапун

Едно от най-големите предимства на дозаторите за сапун е, че те позволяват на потребителите да си мият ръцете без да докосват поставката за сапун, което е изключително нездравословно в условията на съвременната Ковид обстановка. Така се намалява вероятността от разпространяване на болести и инфекции, които могат да се пренасят чрез контакт със замърсени повърхности.
Освен това дозаторите за сапун предлагат икономия на ресурси, тъй като може да се използва точното количество сапун, необходимо за почистване на ръцете. В традиционните поставки за сапун, често се случва да се използва повече сапун, отколкото е нужно, което води до излишък на разходи. Освен преразхода на консуматив, дозаторите за сапун спестяват още и разход на вода за изплакване, тъй като все повече от съвременните потребители избират дозатори за сапун на пяна. По този начин те използват не само минимално количество сапун, но и намаляват до 3 пъти разхода за вода, необходима за неговото изплакване.

Дозаторите за сапун са доказано качествено решение за измиване на ръце.  Ето няколко основни причини все повече бизнеси да избират дозаторите за сапун като решение за своите санитарни помещения:


1. Дозаторите за сапун
са по-екологично решение, тъй като помагат за намаляване на отпадъците. Eдна опаковка с течен сапун или сапун на пяна може да се използва значително по-дълго време, в сравнение с обикновените сапунчета, които бързо се използват и опаковките им трябва да се изхвърлят. Затова дозаторите за сапун са решение, което помага да се намалят отпадъците както и емисиите на парникови газове.


Дозатори за сапун 2
Дозатори за сапун за дома
2. Когато използваме дозатори за сапун, се спираме на по-хигиенично решение, тъй като ние не докосваме сапуна, а само натискаме върху дозатора, за да излезе необходимото количество консуматив. Това прави дозаторите по-хигиенични от обикновените сапунчета, защото намалява вероятността от разпространение на бактерии. В най-добрия случай, ако дозатора за сапун е безконтактен, дори не е необходимо да докосвате устройството, за да получите дозата сапун, нужна за измиване на ръцете.


Дозатори за сапун за дома
3. Дозаторите за сапун са по-икономично решение, поради това, че можем да дозираме точното количество на сапуна, дозаторите за сапун помагат да се избегне излишно разхищаване на консуматив. Паралелно с това, точната дозировка на сапуна, помага и за намаляването на количеството чиста вода, необходима за изплакване на ръцете.


4. Дозаторите за сапун са удобни за употреба, тъй като не изискват индивидуално разпаковане на сапуна, а се използват директно от опаковката. Това прави дозаторите за сапун идеални за употреба в обществени сгради, където е важно да се осигури бърза и лесна употреба на сапуна за по-голям брой посетители.


5. Съвременните дозатори за сапун имат естетичен дизайн, който ги прави подходящи за използване във всякакъв тип интериори. Дизайнът на дозаторите за сапун може да бъде избран в зависимост от нуждите на клиента, като има голямо разнообразие от модели и цветове.


Видове дозатори за сапун

Дозатори за сапун 3
Дозатори за сапун за течен сапун
Дозаторите за сапун са налични в много различни видове, включително електронни, механични и сензорни. Електронните дозатори за сапун работят с батерии и позволяват на потребителите да получават автоматично дозата от сапун. Механичните дозатори за сапун работят посредством натискане на ръкохватката, като се осигурява точно количество на сапун. Сензорните дозатори за сапун използват инфрачервена технология за разпознаване на ръцете и предлагат автоматично дозиране на сапуна.


Как да изберете правилния дозатор за сапун

Когато избирате дозатори за сапун, е важно да обмислите някои фактори, които ще ви помогнат да вземете най-подходящия за вас.
Течен сапун или сапун на пяна ще използвате в дозатора за сапун? Както вече споменахме, все повече потребители се спират на сапун-пяна като икономично и екологично решение за измиване на ръце.

Друга важна характеристика, която трябва да имате предвид при избора на дозатор за сапун, е капацитетът му. Това се отнася до количеството на консуматива, което може да се съхранява в дозаторите за сапун. В зависимост от броя на хората, които ще използват дозатора, трябва да изберете капацитет, който отговаря на нуждите ви. Ако става дума за домашна употреба, обикновено дозаторите с капацитет от 250 мл или 500 мл са достатъчни. Ако обаче ще го използвате в обществени места, като например ресторанти, барове или хотели, ще имате нужда от по-голям капацитет на дозаторите за сапун, за да можете да ги почиствате и зареждате по-рядко. Затова професионалните дозатори за сапун обикновено са с капацитет между 500 и 1000 мл. По този начин те осигуряват дългосрочна безпроблемна употреба на устройството с едно зареждане.

Също така, при избора на дозатори за сапун трябва да обърнете внимание и на начина на монтиране. Някои устройства са предназначени за монтаж на стената, докато други могат да бъдат монтирани на повърхности, като например плотове или мивки. Изборът на правилния тип дозатор за сапун е важен, за да се уверите, че той може да бъде монтиран на мястото, където се нуждаете от него.

Не на последно място, е важно да се обърне внимание и на материала, от който е направен дозаторът за сапун. Това може да има влияние върху издръжливостта и дълготрайността на дозатора, както и върху външния му вид. Най-често дозаторите за сапун са направени от висококачествена пластмаса или неръждаема стомана. Пластмасовите дозатори за сапун са по-леки и по-евтини, докато тези от неръждаема стомана са по-здрави и издръжливи.

Дозатори за сапун 4
Дозатори за сапун на пяна
При избора на дозатори за сапун задължително съобразете характера на дейността си, броя и типа посетителите. Ако имате бензиностанция, например, е препоръчително да изберете механични дозатори за сапун, които ще работят независимо от източника на захранване, същевременно са издръжливи и устойчиви на натоварена употреба. В ресторанта или офиса пък, бихте могли да заложите на безконтактен вариант на дозатори за сапун, които ще внесат допълнителна класа и стил при обзавеждането на санитарното помещение.


В заключение, изборът на правилните дозатори за сапун може да има голямо значение за хигиената и удобството на вашето домакинство или бизнес.


Дозатори за сапун

Предимства на дозаторите за сапун

Видове дозатори за сапун

Как да изберете правилния дозатор за сапун


Индустриален дозатор за почистване на силно замърсени ръце Икономичен механизъм за дозиране, устойчив на прокапване. Изключително голям капацитет от 2 литра за приблизително 2000 дози. Индикатор за ниво. Бърза смяна на бутилки. Свалящ се корпус, изработен от антистатична, бяла пластмаса..
113.40 лв. без ДДС:113.40 лв.
Дозатор за сапун-пяна CWS Paradise Foam Slim – 500 ml Дозатор за сапун-пяна CWS Paradise Foam Slim – 500 ml впечатлява със своя елегантен дизайн, който е носител на наградата RedDot. С един патрон от 500 мл пяна ръцете могат да се постигнат приблизително 1250 дози за измиване. Дозаторът за с..
105.60 лв. без ДДС:105.60 лв.
Дозаторът за пяна PureLine е удобен за употреба и подходящ за различни приложения. С избор от три цвята преден панел: бял, сребърен и ментов, дозаторът се съчетава перфектно с останалото оборудване за тоалетна. Тъй като сапунът вече е разпенен в дозатора, консумацията е значително по-ниска, от..
154.80 лв. без ДДС:154.80 лв.
Дозатор за сапун-пяна от неръждаема стомана CWS Paradise Stainless Steel
По заявка
Здрав и елегантен дозатор, изработен от неръждаема стомана, с механизъм против протичане на консуматива. Повърхност шлифована с фино матово покритие (защита срещу пръстови отпечатъци) Бързо и лесно зареждане с патентованата система “Click-in-Bottle”. Консуматив от 500 мл. – 1250 дози. Резервоар приб..
294.84 лв. без ДДС:294.84 лв.
- без капки - различни варианти на цветен панел - ергономична работа с една ръка - визуален индикатор за ниво на сапун - Заключване против кражба Размери (В x Ш x Д): 320,2 x 93,6 x 120,4 mm Дозаторът за сапун CWS Paradise Foam Non-Touch е икономичен и екологичен дизайн със сменяем пред..
334.80 лв. без ДДС:334.80 лв.
Дозаторът PureLine Foam Non-Touch е дозатор за сапун, работещ с батерии, който гарантира надеждна и устойчива хигиена на ръцете. Тъй като сапуненият концентрат е вече разпенен, когато излезе от дозатора, се използва значително по-малко сапун. Разходът на вода също е значително намален, тъй като прод..
322.80 лв. без ДДС:322.80 лв.
Показва 1 до 8 от 8 (1 страници)
This is the sticky Notification module. You can use it for any message such as cookie notices, special promotions, or any other important text.