МЕНЮ
КОЛИЧКА

Препарати за почистване

Препарати за почистване

Описание на категорията

Как да изберете препарати за почистване на дома или офиса

Почистването на дома или офиса може да бъде доста трудна задача, особено ако не разполагате с правилните препарати за почистване. В този текст ще разгледаме някои от най-важните фактори, които трябва да вземете предвид при избора на подходящия препарат за почистване. Ще обсъдим как да изберем правилните продукти за различни повърхности, как да ги използваме и как да ги съхраняваме.

 

Изберете правилния препарат за почистване на различни повърхности

Препарати за почистване 1
Поръчайте препарати за почистване сега
Най-важното нещо, което трябва да вземете предвид при избора на препарат за почистване, е типа на повърхността, която ще почиствате. Например, не всички препарати за почистване са подходящи за почистване на дървени повърхности, камък или килими. Вместо това, трябва да изберете специализирани препарати за почистване, които са предназначени за конкретни видове повърхности.

 

Някои от най-популярните видове препарати са:

 Препарати за почистване на кухня – те обикновено са алкални и са ефективни срещу мазнини и нагар. Налични са в различни варианти в зависимост от интензивността на замърсяването и вида на повърхността, която ще почиствате.

Препарати за почистване на баня – обикновено имат киселинен състав, за да премахнат варовика и да предотвратят последващата му поява. Този тип препарати за почистване са с различна концентрация, за да са ефективни както при ежедневно почистване, така и при основно почистване или почистване след ремонтни дейности. Какъвто и препарат за почистване на баня да изберете, задължително го изплакнете обилно с вода.

Препарати за почистване на под – налична е богата гама препарати за почистване на под с различен състав, PH, концентрация и аромат. Когато избирате препарат за почистване на под, задължително съобразете типа на пода, който ще почиствате.

Универсални препарати за почистване – това са продукти предназначени за обща употреба, в тази група влизат препарати за стъкло и повърхности, те са приятно ароматизирани и не изискват особени предпазни мерки при работа.

За по-специализирани задачи, като например почистване на килими или дървени повърхности, са необходими специално формулирани препарати за почистване. Например, за почистване на килими можете да използвате прахообразни препарати за почистване на килими или специална спрей-пяна за сухо пране, а за почистване на дървени повърхности, използвайте препарати да почистване, които съдържат специални масла или препарати за полиране на дърво.

Препарати за почистване 2
Изберете най-добрите препарати за почистване

 

Изберете препарат за почистване, който е безопасен и екологичен

 Друг важен фактор, който трябва да вземете предвид при избора на препарат за почистване, е безопасността и екологичността на продукта. Не само, че е важно да изберете продукт, който е безопасен за вас и за околната среда, но също така трябва да изберете препарат за почистване, който е съвместим с материалите, които ще почиствате.

 Един от най-големите проблеми с много от традиционните препарати за почистване е, че те често съдържат токсични и агресивни химикали, които могат да бъдат вредни за здравето и околната среда. Затова трябва да изберете екологични и безопасни продукти за почистване. Най-лесно може да се ориентирате като търсите знака EcoLabel върху етикета на препарата за почистване. Това е гаранция за безопасност и екологичност.

 Също така, когато избирате препарат за почистване, трябва да се уверите, че той е съвместим с материалите, които ще почиствате. Например, за почистване на мека мебел е добре да използвате почистващ препарат, който е безопасен за текстилни материи. При почистване на мрамор, изберете препарат за почистване с неутрално PH, това е гаранция, че няма да повредите, почистваната повърхност.

 

Препарати за почистване, които са лесни за употреба

 Когато избирате препарат за почистване, трябва да вземете предвид и лесната употреба на продукта. Идеалният препарат за почистване е този, който е лесен за нанасяне и използване, без да изисква специални умения или инструменти.

 Например, за почистване на килими е добре да използвате почистващ препарат, който може да се нанася директно върху килима, без да изисква допълнителни стъпки или инструменти. Ако продуктът е труден за употреба, то това може да повиши риска от повреда на материала, който почиствате.

 Освен това, ако препарата за почистване е лесен за употреба, това ще направи процеса по-бърз и по-ефективен. Вместо да прекарвате часове в мъчителна борба с мръсотията, ще можете бързо и лесно да почистите повърхността и да я направите блестяща.

 

Препарати за почистване на специфични повърхности

 

Препарати за почистване 3
Препарати за почистване за всякакви повърхности
Най-важният фактор при избора на препарат за почистване е да определите целта, която искате да постигнете. В зависимост от типа на мръсното петно или повърхността, която искате да почистите, може да има нужда от специфичен тип препарат за почистване.

 Например, за почистване на кухненски плотове може да се използва различен тип препарат в сравнение с този, който се използва за почистване на душ кабини. Затова е важно да изберете продукт, който е подходящ за конкретната цел.

 Например, за почистване на каменни повърхности, като гранит или мрамор, трябва да изберете специализиран препарат за почистване, който е формулиран специално за тези материали. Докато за почистване на остатъци от мазилка и силно замърсени фуги може да се изисква специализиран препарат за почистване, който да разтвори мръсотията и да я отстрани без да повреди материала.

 В заключение, изборът на правилния препарат за почистване е от голяма важност за успешното и ефективно почистване на вашия дом или офис. Когато избирате препарат за почистване, трябва да вземете предвид фактори като състава на продукта, безопасността и екологичността, както и целта, за която искате да го използвате. Ако се придържате към тези фактори, ще можете да изберете правилния препарат за почистване, който да ви помогне да постигнете желаните резултати без да повреждате материалите, които почиствате.

 Освен това, трябва да имате предвид и различните марки и производители на препарати за почистване. Има много различни марки, които предлагат различни продукти, като в някои случаи е по-добре да се съсредоточите върху качеството и ефективността на продукта, а не върху цената.

 В крайна сметка, най-важното е да изберете продукт, който е подходящ за конкретната ви нужда и да го използвате правилно, като следвате инструкциите на производителя. Това ще ви помогне да почистите по-бързо и по-ефективно, без да повредите материалите, които почиствате.

Обърнете се към екипа на Пюр Профешънъл ЕООД, който с радост ще ви консултира на +359889 429 721 или office@pure-pro.bg

 

 

Как да изберете препарати за почистване на дома или офиса

Изберете правилния препарат за почистване на различни повърхности

Някои от най-популярните видове препарати са:

Изберете препарат за почистване, който е безопасен и екологичен

Препарати за почистване, които са лесни за употреба

Препарати за почистване на специфични повърхности

Марка: CHRISTEYNS Espana SLU
Почистващ препарат за кухня и баня DEFORT CREMA Eurosanex, 1 кг Характеристики на продукта Този почистващ препарат е идеален за професионална хигиена както промишлени кухни на хотели, болници и други. Той е формулиран със специални абразиви, които лесно отстраняват всякакъв вид замърсявания от с..
8.82 лв. без ДДС:8.82 лв.
Марка: CHRISTEYNS Espana SLU
DELENEX M за съдомиялни машини  е течен препарат с отлична производителност и контролирана пяна , който постига най-добри резултати в професионалната хигиена. Подходящ е за райони със средна твърдост на водата (20-40? F), благодарение на състава си с много алкални агенти и високото съдържание на ..
170.10 лв. без ДДС:170.10 лв.
Марка: CHRISTEYNS Espana SLU
DELENEX CRISTAL-25 Eurosanex Характеристики на продукта Препаратът за съдомиялна машина DELENEX CRISTAL-25 е специален за машинно измиване на стъкло в райони със средна твърдост на водата. С контролирана пяна и добра сила на отстраняване на варовика, този измиващ препарат за съдомиялна машин..
90.72 лв. без ДДС:90.72 лв.
Марка: CHRISTEYNS Espana SLU
Препарат за изплакване с твърда вода за миални машини DELENEX A Eurosanex Характеристики на продукта В DELENEX A е полиращ и изплакващ препарат за професионални съдомиялни машини с автоматично дозиране. Подходящ за средно твърда и твърда вода. Перфектна за професионална хигиена, тази добавка..
113.40 лв. без ДДС:113.40 лв.
Марка: CHRISTEYNS Espana SLU
Препарат за изплакване с твърда вода за миални машини DELENEX A Eurosanex Характеристики на продукта В DELENEX A е полиращ и изплакващ препарат за професионални съдомиялни машини с автоматично дозиране. Подходящ за средно твърда и твърда вода. Перфектна за професионална хигиена, тази добавка..
207.90 лв. без ДДС:207.90 лв.
Индустриален обезмаслител за всички видове мазнини, масла или замърсявания KENEX, 750 мл Характеристики на продукта KENEX е обезмаслител за всякакви цели, универсален почистващ препарат, подходящ за всички мръсни или мазни миещи се повърхности: кухни, абсорбатори, подове, стени, текстил, килим..
15.12 лв. без ДДС:15.12 лв.
Марка: CHRISTEYNS Espana SLU
UNIPACK BANOS Eurosanex Характеристики на продукта UNIPACK BANOS е нов продукт, опакован в специални капсули , които лесно се разтварят във вода. Този препарат за баня чисти варовик и предлага по-добър контрол при използването на химически продукти, което се изразява в значителна икономия. Същ..
0.95 лв. без ДДС:0.95 лв.
Марка: CHRISTEYNS Espana SLU
Универсален обезмаслител UNIPACK GRASS Eurosanex, 100 бр. x 12 мл Характеристики на продукта UNIPACK GRASS е нов продукт, опакован в специални капсули, които лесно се разтварят във вода. Този универсален обезмаслител предлага по-добър контрол при използване на химически продукти, което води д..
1.39 лв. без ДДС:1.39 лв.
Марка: CHRISTEYNS Espana SLU
Универсален препарат за почистване на прозорци UNIPACK CRISTALES Eurosanex, 100 бр. x 10 мл Характеристики на продукта UNIPACK CRISTALES е препарат за почистване на стъкла , опакован в специални капсули, които лесно се разтварят във вода. Капсулите помагат за дозиране на химикалите и премахва..
0.95 лв. без ДДС:0.95 лв.
Марка: Zep Inc.
Концентриран киселинен препарат за санитарен фаянс и плочки Q2 е готов за употреба киселинен препарат за ежедневна поддръжка на мивки, кранове, санитарен фаянс и подови плочки..
57.96 лв. без ДДС:57.96 лв.
Марка: Zep Inc.
Препарат за почистване на стъкло Идеален за стъкла на прозорци, огледала, витрини, стъклени фасади, както и всякакви непорести водоустойчиви повърхности.Q1 GLASS изчиства безупречно; съдържанието на алкохол спомага за бързото изсъхване на продукта...
61.74 лв. без ДДС:61.74 лв.
Мощен аерозолен препарат ZEP за повърхности - ЗЕП 40 - 600 мл
Препоръчано
Марка: Zep Inc.
Zep 40 е мощен аерозолен препарат за почистване на непроводими повърхности. Разтваря мазнини, петна по повърхността, следи от пръсти и замърсяване. Подсилената му формула съдържа мощни разтворители, омокрящи агенти и амоняк за справяне с много трудни задачи за почистване. За използване върху витрини..
17.64 лв. без ДДС:17.64 лв.
Показва 1 до 12 от 49 (5 страници)
This is the sticky Notification module. You can use it for any message such as cookie notices, special promotions, or any other important text.