МЕНЮ
КОЛИЧКА

Дезинфектант

Дезинфектант

Описание на категорията

Дезинфектант – всичко най-важно, което трябва да знаете за него

В съвременното ежедневие дезинфектантът се е превърнал в решаващ компонент за поддържането на чиста и хигиенична среда. С неотдавнашното нарастване на пандемиите, този тип почистващи препарати станаха по-важни от всякога. В следващите редове ще проучим различните налични видове дезинфектант, техните употреби и как могат да бъдат от полза за вас и вашия бизнес.

 

Какво представлява дезинфектантът?

Дезинфектант 1
Дезинфектант - качество и цена
Дезинфектантите са химически агенти, които се използват за убиване на микроби и бактерии по повърхности. Те често убиват микроорганизмите като разрушават клетъчните им стени или нарушават метаболитните им процеси. Дезинфектантите обикновено се използват в болници, училища, фитнес зали и други обществени места за предотвратяване на разпространението на болести.


Видове дезинфектант

На пазара се предлагат няколко вида дезинфектант, всеки със своите уникални свойства и приложения. Ето някои от най-често срещаните видове:


Дезинфектант на алкохолна основа

Препаратите на основата на алкохол са ефективни срещу широк спектър от микроорганизми, включително вируси, бактерии и гъбички. Те действат като денатурират протеините в клетъчните стени на тези организми и по този начин ефективно ги убиват. Дезинфектант на основата на алкохол обикновено се използва за локална дезинфекция на ръце или малки повърхности като дръжки на врати, работни плотове, инструменти и др.


Дезинфектант на основата на хлор

Дезинфектантът на основата на хлор, както и белина, е ефективен срещу широк спектър от микроорганизми, включително бактерии, вируси и гъбички. Той действа, като нарушава метаболитните процеси на тези организми и ефективно ги убива. Дезинфектант на основата на хлор обикновено се използват в хосписи, старчески домове и  производствени предприятия от хранително-вкусовата индустрия, като например: млекопреработвателни предприятия, производства на безалкохолни и алкохолни напитки, както и предприятия да преработка на месо и риба.


Дезинфектант на базата на кватернерни амониеви съединения

Кватернерните амониеви съединения, или "quats", са ефективни срещу широк спектър от микроорганизми, включително бактерии и вируси. Те действат, като разрушават клетъчните стени на тези организми и ефективно ги убиват. Quats обикновено се използват в хранително-вкусовата промишленост, както и в животновъдството, тъй като са подходящи за дезинфекция не само на стени и повърхности, а също на всякакъв инвентари и превозни средства, като работят добре дори при ниски температури.

Дезинфектант 2
Избери висококачествен дезинфектант


Дезинфектант на базата на водороден пероксид

Препарат на базата на водороден пероксид е ефективен срещу широк спектър от микроорганизми, включително бактерии, вируси и гъбички. Той действа чрез окисляване на клетъчните стени на тези организми, като ефективно ги убива. Дезинфектантите на базата на водороден пероксид обикновено са подходящи за употреба както в болници и здравни заведения, така и хотели, СПА центрове, обществени сгради, басейни, третиране на води и други.

 

Използване на дезинфектант

Дезинфектантите се използват в широк диапазон от условия за предотвратяване на разпространението на болести. Ето някои от най-честите употреби на този тип почистващи препарати:

    Болници и здравни заведения

Дезинфектант обикновено се използва в болници и здравни заведения за предотвратяване на разпространението на болести. Той се използва за дезинфекция на повърхности, медицинско оборудване и други предмети, които влизат в контакт с пациенти.

    Училища и университети

Дезинфектант често се използва и в училищата и университетите за почистване на повърхности и ограничаването на разпространението на вируси, бактерии и гъбички. Той се използва за дезинфекция на класни стаи, бюра и други повърхности, както и споделени предмети като книги и компютри.

    Фитнес зали и фитнес центрове

Дезинфектантът лесно намира приложение във фитнес зали и фитнес центрове за почистване на оборудване, душове и други повърхности, които влизат в контакт с потребителите.

    Домове и фирми

Дезинфектант 3
Вземи подходящ дезинфектант
Дезинфектант често се използват в домовете и предприятията за ефективно почистване на повърхности и ограничаване разпространението на вредни патогени. Той се използва за дезинфекция на повърхности, като плотове, дръжки на врати и ключове за осветление, както и споделени предмети като клавиатури и телефони.

 

Ползи от използването на дезинфектант

Използването на дезинфектант може да осигури множество предимства, включително:

    Предотвратяване на разпространението на болести

Основната полза от използването на дезинфектант е, че той помага за предотвратяване на разпространението на болести. Като убиват микробите и бактериите по повърхностите, препаратът може да намали вероятността от предаване на зарази между хората.

    Подобряване на хигиената

Дезинфектантите могат също така да подобрят хигиената, като премахват мръсотия, наслагвания и други замърсители от повърхностите. Това може да помогне за създаването на чиста и хигиенична среда, което е особено важно в здравните заведения.

    Защита на уязвимите групи от населението

Използването на дезинфектант помага за защитата на уязвимите групи от населението, като възрастни хора и хора с отслабена от болести имунна система. Това е особено важно в болнични заведения, където пациентите може да са по-податливи на инфекции.

    

Подобряване на производителността

Чистата и хигиенична среда може да подобри производителността чрез намаляване на вероятността от болнични и отсъствия от работа. Като предотвратява разпространението на болести, дезинфектантът може да помогне на служителите да бъдат здрави и работоспособни.

    Нормативни изисквания

Много индустрии, като здравеопазването и хранителните услуги, имат строги регулаторни изисквания за чистота и санитарни условия. Използването на дезинфектант е задължително, за да може бизнесът да изпълни тези изисквания и да избегне глоби и санкции.

 

Съвети за използване на дезинфектант

Дезинфектант 4
Поръчай своя дезинфектант сега
За да извлечете максимума от вашия дезинфектант, ето няколко съвета, които трябва да имате предвид:

    Използвайте правилния продукт за работата

Различните дезинфектанти са ефективни срещу различни видове микроорганизми. Уверете се, че използвате правилния препарат, за да осигурите максимална ефективност.

    Следвайте инструкциите

Не забравяйте да прочетете и следвате инструкциите на етикета на вашия дезинфектант. Използването на твърде малко количество може да не е ефективно, докато използването на твърде много може да бъде вредно.

    Осигурете подходящо време за контакт

Повечето дезинфектанти изискват определено време за контакт, за да бъдат ефективни. Уверете се, че оставяте достатъчно време на продукта да подейства, преди да го избършете.

    Използвайте подходящи ЛПС

Някои дезинфектанти могат да бъдат вредни, ако влязат в контакт с кожата или очите. Уверете се, че използвате подходящи лични предпазни средства (ЛПС), като ръкавици и очила, когато използвате тези продукти.

    Съхранявайте и изхвърляйте правилно

Всеки препарат трябва да се съхранява на хладно и сухо място, недостъпно за деца и домашни любимци. Препаратът също трябва да се изхвърля правилно, като се спазват местните разпоредби.

 

В заключение, дезинфектантът е основен инструмент за поддържане на чиста и хигиенична среда. Като използват правилния продукт за работата и следват най-добрите практики, фирмите могат да помогнат за предотвратяване на разпространението на болести и да създадат безопасна и здравословна среда за своите служители и клиенти. Не пропускайте да разгледате разнообразието от дезинфектанти в сайта pure-pro.bg и да поръчате лесно и бързо още днес!Дезинфектант – всичко най-важно, което трябва да знаете за него

Какво представлява дезинфектантът?

Видове дезинфектант

Дезинфектант на алкохолна основа

Дезинфектант на основата на хлор

Дезинфектант на базата на кватернерни амониеви съединения

Дезинфектант на базата на водороден пероксид

Използване на дезинфектант

Ползи от използването на дезинфектант

Съвети за използване на дезинфектант

Алкохолен дезинфектант за ръце и кожа. Притежава бактерицидно, фунгицидно (Candida albicans) вирусоцидно (само вируси с обвивка) действие. Вируси с обвивка: Coronavirus (COVID-19), Hepatitis b, HIV-1. Предпазва кожата от напукване и изсъхване. Не съдържа парфюмна композиция или оцветител...
53.55 лв. без ДДС:53.55 лв.
Дезинфектант за ръце и кожа с пълно вирусоцидно действие MAXXI Pro Sanigel Характеристики на продукта АЛКОХОЛЕН ГЕЛ ЗА ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА РЪЦЕ И КОЖА, ГОТОВ ЗА УПОТРЕБА С АЛОЕ ВЕРА И ГЛИЦЕРИН MAXXI PRO SANIGEL е готов за употреба алкохолен дезинфектант за ръце и кожа с БАКТЕРИЦИДНО, МИКОБАКТЕРИЦИ..
56.70 лв. без ДДС:56.70 лв.
Дезинфeктант за повърхности - MAXXI PRO QUICK SPRAY  -  1 литър
По заявка
Препарат за дезинфекция на повърхности MAXXI Pro Quick Spray Характеристики на продукта АЛКОХОЛЕН БИОЦИД ЗА ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ПОВЪРХНОСТИ БЕЗ ИЗПЛАКВАНЕ, ГОТОВ ЗА УПОТРЕБА MAXXI PRO QUICK SPRAY е готов за употреба алкохолен препарат за дезинфекция на повърхности без изплакване. Предназначен е..
11.21 лв. без ДДС:11.21 лв.
Алкохолен дезинфектант за ръце и кожа. Притежава бактерицидно, фунгицидно (Candida albicans) вирусоцидно (само вируси с обвивка) действие. Вируси с обвивка: Coronavirus (COVID-19), Hepatitis b, HIV-1. Предпазва кожата от напукване и изсъхване. Не съдържа парфюмна композиция или оцветител...
10.71 лв. без ДДС:10.71 лв.
Дезифектант - концентрат за под - Maxxi Pro Sanix Blue - 5 литра
По заявка
Характеристики на продукта Високоефективен биоцид с отлични почистващи качества за повърхности, инструменти и превозни средства с флорален аромат. MAXXI PRO SANIX blue е концентриран дезинфектант с БАКТЕРИЦИДНО, ФУНГИЦИДНО (вкл. дрождецидно), ограничено ВИРУСОЦИДНО (вируси с обвивка). Примери ..
56.70 лв. без ДДС:56.70 лв.
Показва 1 до 5 от 5 (1 страници)
This is the sticky Notification module. You can use it for any message such as cookie notices, special promotions, or any other important text.