МЕНЮ
КОЛИЧКА

ПРЕПАРАТИ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА БАНЯ

ПРЕПАРАТИ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА БАНЯ

Описание на категорията

Как да поддържаме банята си чиста и хигиенична с правилния препарат за почистване на баня?

 

Въведение в препаратите за почистване на баня

Банята е едно от най-важните помещения в дома и офиса, където се извършват ежедневните хигиенни процедури и където желаем да имаме максимална чистота и комфорт. За да постигнем това, е необходимо да се използват правилните препарати за почистване на банята.

В този текст ще ви запознаем с различните видове препарати за почистване на баня, как да ги изберем и как да ги използваме правилно.

Препарат за почистване на баня 1
Препарат за почистване на баня и плочки

 

Препарати за почистване на баня – видове и характеристики

 

Съществуват различни видове препарати за почистване на банята, като те могат да бъдат разделени на две основни категории :

-          Препарати за почистване на баня за ежедневно общо почистване

-          Препарати за почистване на баня за специално и след-ремонтно почистване

 

Препаратите за почистване на баня за ежедневно общо почистване са предназначени за регулярна грижа за банята и са подходящи за почистване на повърхности като керамика, порцелан, стъкло, стомана и други материали, които не изискват специални мерки за безопасност. Този тип препарати за почистване на баня обикновено са със слабо киселинен състав, премахват замърсявания, котлен камък и дори ръжда, но същевременно са щадящи за повърхностите и няма да повредят хромираните елементи и смесителите в банята. Необходимо е препаратът за почистване на баня да бъде изплакнат добре.

 

Препаратите за почистване на баня за специално и след-ремонтно почистване са предназначени за отстраняване на по-специфични замърсявания. Например, препаратите за почистване на плочки и фуги са специално формулирани за почистване на мръсотия, мухъл и гъбички от фугите и плочките. Препаратите за почистване на тоалетни чинии имат по-мощна формула, която ефективно премахват замърсяванията и неприятните миризми. Те обикновено са с високо  киселинен състав и съдържат солна, фосфорна или оцетна киселина, което ги прави изключително ефективни, но доста по-агресивни към повърхностите. При тяхната употреба е необходимо да се използват ръкавици и да не се нанасят върху хромирани елементи, както и други чувствителни повърхности като естествен камък, дърво или PVC. Този тип препарати за почистване на баня задължително се изплакват обилно с чиста вода.

 

 Разновидности препарати за почистване на баня

 

Препарат за почистване на баня 2
Препарат за почистване на баня и петна
На пазара има различни разновидности на препарати за почистване на баня.

 

Най-често се използват течни  препарати за почистване на баня, които са готови за употреба, те са предпочитан избор на масовия потребител поради лесния си начин на употреба.

 

Някои потребители предпочитат кремообразни или гел-образни препарати за почистване на банята, тъй като те са по-гъсти и се задържат по-лесно на трудно достъпни места, като например по ръба на тоалетната чиния. Част от тях имат в консистенцията си абразивни частици, което подсилва почистващите им свойства.

 

Друг традиционен препарат за почистване на баня е прахообразния препарат. Той се поръсва равномерно по повърхността и успешно премахва всякакви упорити замърсявания.

 

Съвременните потребители все по често избират концентриран препарат за почистване на баня, като това им спестява време за поръчки, допълнителни разходи за доставка, както и значително намалява сумите, похарчени за препарати за почистване на баня. Има различни опаковки на концентрирани препарати, те могат да Ви бъдат доставени в туба или в единична доза – капсула, готов за разреждане препарат за почистване на банята.

  

Как да изберем подходящия препарат за почистване на банята?

 

При избора на препарат за почистване на банята, трябва да се имат предвид следните фактори:

 

Препарат за почистване на баня 3
Препарат за почистване на баня и различни повърхности
Типът на повърхността, която ще се почиства

Типът на замърсяването, което трябва да се отстранява

Съставът на препарата за почистване на баня и потенциалните му рискове за здравето и повърхностите

Цената на препарата за почистване на баня и бюджета, който имате на разположение

Предпочитаната консистенция на препарата за почистване на баня, с която обикновено чистите

Удобната за Вас опаковка

 

За да изберете подходящия препарат за почистване на банята, може да се консултирате с екипът ни от професионалисти като заявите безплатна консултация на office@pure-pro.bg.

 

Също така, винаги е препоръчително да следвате инструкциите на етикета на препарата за почистване на банята, за да гарантирате максимална ефективност и безопасност.

 

Как да използваме препаратите за почистване на банята?

 

Когато използвате препарати за почистване на банята, е важно да следвате правилния начин на употреба. Некоректното използване на препаратите може да доведе до повреда на повърхностите, намалена ефективност на препарата или дори риск за здравето на потребителя.

 

Ето някои общи препоръки за използване на препарати за почистване на банята:

 

Преди употреба, прочетете инструкциите на етикета на препарата и ги следвайте стриктно.

Носете ръкавици за защита на кожата и очила за защита на очите, особено при употреба на по-агресивни препарати за баня.

Намокрете повърхността с вода, преди да третирате с препарат за почистване на баня

Никога не смесвайте различни препарати за почистване на банята, за да избегнете потенциални химически реакции и рискове за здравето.

Препарат за почистване на баня 4
Изберете препарат за почистване на баня
Използвайте подходящи кърпи или гъби за почистване на различните повърхности и замърсявания.

Избягвайте да използвате препарати за почистване на банята върху чувствителни повърхности като мрамор, гранит или дърво, защото те могат да бъдат повредени.

Винаги изплаквайте препарата за почистване на баня обилно с чиста вода

 

Заключение

 

Поддържането на банята чиста и хигиенна е важно не само за естетически цели, но и за здравето на всички, които я използват. Изборът на правилния препарат за почистване на банята може да направи процеса по-лесен, по-бърз и по-ефективен, като същевременно гарантира безопасността на потребителите.

 

При избора на препарат за почистване на банята, е важно да вземете предвид типа на замърсяването, състава на препарата и цената му. Консултирането с професионалисти или потърсването на мнения и препоръки от други потребители може да ви помогне да направите правилния избор. Прочетете отзивите на нашите клиенти и изберете подходящия за вашата баня препарат на https://pure-pro.bg/index.php?route=product/category&path=291_292

  

Накрая, винаги е добре да се помни, че редовното почистване на банята може да помогне за предотвратяване на различни здравни проблеми и за подобряване на качеството на живот на всички, които я използват.

 

 Как да поддържаме банята си чиста и хигиенична с правилния препарат за почистване на баня?

Препарати за почистване на баня – видове и характеристики

Разновидности препарати за почистване на баня

Как да изберем подходящия препарат за почистване на банята?

Как да използваме препаратите за почистване на банята?

Заключение

Марка: CHRISTEYNS Espana SLU
Почистващ препарат за кухня и баня DEFORT CREMA Eurosanex, 1 кг Характеристики на продукта Този почистващ препарат е идеален за професионална хигиена както промишлени кухни на хотели, болници и други. Той е формулиран със специални абразиви, които лесно отстраняват всякакъв вид замърсявания от с..
8.82 лв. без ДДС:8.82 лв.
Марка: CHRISTEYNS Espana SLU
Еко препарат за баня, фаянс и тоалетни DEFORT NATUREX Eurosanex, 5 Л Характеристики на продукта DEFORT Naturex е екологично чист препарат за почистване на баня, подходящ за професионална хигиена, специално за почистване на цялата баня: фаянс, смесители, тоалетни, душ кабини и подове. Този ..
42.84 лв. без ДДС:42.84 лв.
Марка: CHRISTEYNS Espana SLU
UNIPACK BANOS Eurosanex Характеристики на продукта UNIPACK BANOS е нов продукт, опакован в специални капсули , които лесно се разтварят във вода. Този препарат за баня чисти варовик и предлага по-добър контрол при използването на химически продукти, което се изразява в значителна икономия. Същ..
0.95 лв. без ДДС:0.95 лв.
Марка: Zep Inc.
Концентриран киселинен препарат за санитарен фаянс и плочки Q2 е готов за употреба киселинен препарат за ежедневна поддръжка на мивки, кранове, санитарен фаянс и подови плочки..
57.96 лв. без ДДС:57.96 лв.
Почистващ препарат против варовик Dr. Schnell Milizid MINT, 1 л
По заявка
Марка: Dr. Schnell
Подходящ за ефективно почистване на всички киселинно устойчиви материали в санитарни помещения и бани. Подходящ за почистване на чувствителни повърхности, душ кабини и вани...
12.60 лв. без ДДС:12.60 лв.
Марка: CHRISTEYNS Espana SLU
Почистващ препарат за санитарни помещения DEFORT DECAL Eurosanex, 1 л Характеристики на продукта Почистващият препарат за тоалетни DEFORT DECAL е много мощен за премахване на най- упоритите натрупвания , като варoвик, седимент, мръсотия и т.н. Поради високата си концентрация на активно вещес..
12.60 лв. без ДДС:12.60 лв.
Препарат за отпушване на канали - ТЕРМА ФЛУИД - 1 литър
По заявка
Марка: Zep Inc.
ХАРАКТЕРИСТИКИ/ПРЕДИМСТВА: Бързодействаща – Силната киселина действа бързо, за да разтопи мазнините и твърдите частици, запушвайки канала Универсален – Премахва различни видове препятствия като мазнини, воден котлен камък, ръжда, сапун, коса, хартия, дамски превръзки, утайка, утайка от кафе и ..
27.72 лв. без ДДС:27.72 лв.
Препарат за отстраняване на тежки наслагвания на варовик Dr. Schnell Milizid Kraftgel, 1 л
По заявка
Марка: Dr. Schnell
Подходящ за ефективно почистване на всички киселинно устойчиви материали в санитарни помещения и бани. Подходящ за почистване на чувствителни повърхности, душ кабини и вани...
15.12 лв. без ДДС:15.12 лв.
Препарат за почистване на бани DEFORT BANOS 750 мл
Препоръчано
Марка: CHRISTEYNS Espana SLU
DEFORT BANOS Eurosanex Характеристики на продукта Почистващият препарат за баня DEFORT BANOS е парфюмиран, силен почистващ препарат, специално създаден за регулярно почистване на бани, плочки, подове, тоалетни, кранове и смесители. Този препарат за почистване на баня е идеален за професионална х..
10.08 лв. без ДДС:10.08 лв.
Марка: CHRISTEYNS Espana SLU
Препарат за почистване на баня и санитарни помещения DEFORT WC Eurosanex, 1 Л Характеристики на продукта Препаратът за почистване и премахване на котлен камък DEFORT WC е почистващ продукт, много ефективен за премахване на замърсявания и варовик в санитарните помещения при професионално почиства..
11.34 лв. без ДДС:11.34 лв.
Марка: CHRISTEYNS Espana SLU
Хлориран прах за съдове DEFORT CLORADO Eurosanex, 750 гр Характеристики на продукта Хлорираният прах за съдове DEFORT CLORADO е много ефективен почистващ препарат при тежки условия за почистване и обезмасляване на много замърсени повърхности и посуда в професионалната хигиена, като съдове, прибо..
5.67 лв. без ДДС:5.67 лв.
Показва 1 до 11 от 11 (1 страници)
This is the sticky Notification module. You can use it for any message such as cookie notices, special promotions, or any other important text.