МЕНЮ
КОЛИЧКА

Препарати за общо почистване

Препарати за общо почистване

Описание на категорията

Препаратът за под – всичко, което трябва да знаем за него

 Редовното почистване на подовете е важно за запазването на тяхната естетика и продължителността на живота им. За да постигнете най-добри резултати, е важно да изберете правилния препарат за почистване на подовете. В следващите редове ще ви предоставим информация за различните типове препарати за под и как да изберете най-подходящия за вас продукт.

 

Препарат за под за различни повърхности

 За почистване на твърди настилки, като дърво, ламинат, плочки и камък, може да се използва общ препарат за под. Преди да започнете почистването, уверете се, че подовете са без прах и замърсявания. Използвайте подходяща кърпа или моп за почистване на твърдите настилки.

 За килимени настилки е важно да се използва специален препарат за почистване на килимите. При почистване на килимени настилки е важно да се избягва твърде много вода, за да не се наруши структурата на килима.

 

Различни видове препарати за почистване на подове

 На пазара има различни видове препарати за под, които са подходящи за различни видове настилки  и замърсявания. Ето някои от тях:

 Препарати за почистване на дървени и ламинирани подове – този вид препарати за под обикновено са с неутрално PH и съдържат масла, които подхранват дървените повърхности. Когато избирате препарат за под, за вашите дървени и ламинирани подове е много важно той да е специално разработен за такъв тип повърхност, това гарантира безупречни резултати и дълготрайност на покритието.

 Препаратите за почистване на подове с плочки и керамика имат  леко киселинно PH и силни почистващи и ароматизиращи съставки, с цел да премахват мръсотията без усилия и да оставят пода чист и с приятен аромат. Използвайте тези препарати за под само според описанието, тъй като те биха могли за повредят по-чувствителни повърхности.

 Препарати за почистване на каменни и мраморни подове са специално разработени препарати за под с неутрално PH и често съдържат биоалкохол. Така те са безопасни за чувствителните подове, а в същото време изсъхват бързо без да оставят следи.

 Универсалните препарати за под могат за бъдат с различен състав и аромат. Те са предпочитани от клиентите, тъй като е лесно и удобно да се почистват  всички повърхности с един препарат. Това не винаги е добра идея, тъй като всяка повърхност изисква различно третиране .

 

Типове препарати за под

 На пазара има различни типове препарати за  под. Най-често използваните са течни препарати, прахове и спрейове.

 Течните препарати за под обикновено са по-меки и се разтварят във вода. Те се използват за почистване на твърди настилки и мокетени настилки.

 Прахообразните препарати за под са подходящи за почистване на твърди настилки. Те се използват като се разредят с вода, за да се образува паста. След това се нанасят върху настилката и се измиват с кърпа или моп.

 Спрей-препаратите за под са лесни за употреба и са подходящи за ежедневно прилагане. Те се използват за почистване на твърди и мокетени настилки.

  

Защо е важно да изберете правилния препарат за под

 Подовете в дома или офиса изискват редовно почистване и поддръжка, за да запазят красотата и функционалността си. Правилният избор на препарат за под е от голямо значение, тъй като това улеснява процесите на почистване, нужно е по-малко време и ресурси, за да поддържате пода си чист. Но не само това, неправилният препарат за под може да доведе до увреждане на подовете.

 

Как да поддържате почистените повърхности с правилния препарат за под?

 Когато сте почистили пода, е важно да го поддържате в добро състояние. Изберете препарат за под, който е специално създаден за поддържането на почистения под, за да запазите блясъка и издръжливостта му.

Преди да използвате продукт за поддържащо почистване на под, уверете се, че сте избрали правилния за вашия вид настилка. Препаратите за поддръжка обикновено съдържат по-малко силни химикали и са подходящи за ежедневна употреба.

  

Как да използваме препарата за почистване на пода?

 При използване на препарата за почистване на пода е важно да следвате инструкциите на производителя за най-добри резултати. Някои препарати трябва да се използват разредени с вода, докато други могат да се използват в чист вид.

 Преди да започнете да почиствате, уверете се, че подът е обезпрашен. За да избегнете повреда на пода, избягвайте прекомерно навлизане на вода или препарат в пукнатини или износени места на пода.

 При почистване на подовете си, използвайте подходяща кърпа или моп. За твърди подове може да се използва моп, докато за меки подове е по-добре да се използва специална кърпа или гъба.

 При използване на препарати за под, винаги използвайте защитни ръкавици и маска. Това ще предпази кожата и дихателните пътища от възможни алергични реакции или вдишване на вредни химикали.

 

Как да изберем правилния препарат за почистване на подове?

 При избора на препарат за под е важно да се имат предвид материалите, от които е направен подът, както и вида замърсяване, което трябва да бъде почистено.

 Ако имате мек покрит под като килим или мокетени настилки, трябва да изберете препарат за под, който е специално създаден за тези типове настилки. За твърди настилки, като плочки и керамични подове, може да се използва универсален препарат за  под. За дърво и ламинат, както и камък или мрамор, най-добре е да се спрете на специализиран препарат за под, специално разработен за този тип повърхности.

 Винаги следвайте препоръките на производителя на препарата за под.

 Избягвайте универсалните препарати за под, ако не сте сигурни, че са подходящи. Тези препарати могат да бъдат твърде агресивни и да повредят повърхността на чувствителни подове.

 Изборът на правилния препарат за почистване на подове може да се окаже труден, особено ако нямате опит в това.

Ако сте се затруднили при избора на подходящия препарат за под, можете да се консултирате с нашия търговски екип на office@pure-pro.bg или 0889 429 721. Те могат да ви дадат ценни съвети не само за най-подходящия препарат за под, но и да ви помогнат за правилното дозиране и начин на употреба.

  

Заключение

 Избирането на подходящ препарат за под, правилното почистване и поддръжка на подовете е от съществено значение за запазване на красотата и удобството в дома или офиса.

Сега, когато знаете повече за различните видове препарати за под, можете да вземете информирано решение при избора на продукт. Изберете сега на https://pure-pro.bg/preparati-za-pochistvane/preparati-za-obshto-pochistvane

 

 Препаратът за под – всичко, което трябва да знаем за него

 Препарат за под за различни повърхности

Различни видове препарати за почистване на подове

 Типове препарати за под

Защо е важно да изберете правилния препарат за под

 Как да поддържате почистените повърхности с правилния препарат за под?

Как да използваме препарата за почистване на пода?

Как да изберем правилния препарат за почистване на подове?

Заключение


 

 

 

Марка: CHRISTEYNS Espana SLU
Универсален препарат за почистване на прозорци UNIPACK CRISTALES Eurosanex, 100 бр. x 10 мл Характеристики на продукта UNIPACK CRISTALES е препарат за почистване на стъкла , опакован в специални капсули, които лесно се разтварят във вода. Капсулите помагат за дозиране на химикалите и премахва..
0.95 лв. без ДДС:0.95 лв.
Марка: Zep Inc.
Препарат за почистване на стъкло Идеален за стъкла на прозорци, огледала, витрини, стъклени фасади, както и всякакви непорести водоустойчиви повърхности.Q1 GLASS изчиства безупречно; съдържанието на алкохол спомага за бързото изсъхване на продукта...
61.74 лв. без ДДС:61.74 лв.
Мощен аерозолен препарат ZEP за повърхности - ЗЕП 40 - 600 мл
Препоръчано
Марка: Zep Inc.
Zep 40 е мощен аерозолен препарат за почистване на непроводими повърхности. Разтваря мазнини, петна по повърхността, следи от пръсти и замърсяване. Подсилената му формула съдържа мощни разтворители, омокрящи агенти и амоняк за справяне с много трудни задачи за почистване. За използване върху витрини..
17.64 лв. без ДДС:17.64 лв.
Марка: Zep Inc.
Висококачественият почистващ препарат замества и захранва с етерични масла всякакви естествени или обработени дървесни покрития. Отличен за мебели, дървена дограма, шкафове, подове и всякакви открити дървени повърхности. Елиминира драскотини и петна. Почиства, защитава и възстановява дървените покри..
32.76 лв. без ДДС:32.76 лв.
Марка: CHRISTEYNS Espana SLU
Почистващ и полиращ препарат Brillo Megar Eurosanex, 500 мл Характеристики на продукта BRILLO MEGAR почистващ и полиращ препарат е универсален продукт, специално разработен за грижа за всички видове мебели в професионалната хигиена, в офиси, магазини, клиники и др. Това е чист и натурален прод..
9.32 лв. без ДДС:9.32 лв.
Препарат ZEP за почистване и дезинфекция на климатици - ЗЕП ВЕНЧЪР - 600 мл
По заявка
Марка: Zep Inc.
Ароматизиран спрей за почистване и дезинфекция на климатици - пенообразувател лесен за използване, много ефективен - премахва бактерии, мухъл, гъбички и мръсотия - предназначен за филтри, външни и вътрешни тела на климатици - основните свойства на препарата са създаване на пяна, висок гланц,..
28.98 лв. без ДДС:28.98 лв.
Марка: Zep Inc.
Пяна за почистване на килими и тапицерии. Как да почистите килими и тапицерии лесно и ефективно? С пяна за тапицерия Zep Assist! Благодарение на специалната си дюза, Zep Assist New е много лесен за използване и практичен. Може да се използва върху вълнени, найлонови и акрилни килими, както и ..
22.68 лв. без ДДС:22.68 лв.
Марка: CHRISTEYNS Espana SLU
очистващ препарат за дренажни тръби DEFORT CLOSS Eurosanex, 1 л Характеристики на продукта Почистващото средство за дренажни тръби DEFORT CLOSS е много мощна киселинна течност, която лесно отпушва дренажните тръби във всеки сектор на професионалната хигиена, като хотели, барове, офиси, бизнес це..
22.68 лв. без ДДС:22.68 лв.
Марка: CHRISTEYNS Espana SLU
LAVAPER LDM-4 е специален препарат за текстил с петна от кръв, вино, сосове, яйца, кафе, чай, домати, урина и други. Специалната му формула има антибактериално действие и е щадяща за тъканите. Той помага да се намалят разходите и да се подобри ефективността на всяко пране. Инструкции за употреба ..
20.79 лв. без ДДС:20.79 лв.
Марка: CHRISTEYNS Espana SLU
Характеристики на продукта LAVAPER LDM-1 е Специално създаден за премахване на петна от мазнини, шоколад, минерални масла, червила, битум, пот и други. Подходящ за текстил. Той помага за намаляване на разходите и подобряване на ефективността на всяко пране. Инструкции за употреба Извършете ..
20.79 лв. без ДДС:20.79 лв.
Марка: CHRISTEYNS Espana SLU
Характеристики на продукта Специално формулиран за премахване на петна от химикал, грим, слънцезащитни кремове, восък и други. Подходящ за текстил. Той помага за намаляване на разходите и подобряване на ефективността на всяко пране. Инструкции за употреба Извършете тест на невидимо място, з..
20.79 лв. без ДДС:20.79 лв.
Марка: CHRISTEYNS Espana SLU
Характеристики на продукта В LAVAPER LDM-3 е  е създаден специално за премахване на петна от ръжда, цимент, варови остатъци, и т.н. Подходящ за текстил. Той помага за намаляване на разходите и подобряване на ефективността на всяко пране. Инструкции за употреба Извършете тест на невидимо мяс..
20.79 лв. без ДДС:20.79 лв.
Показва 1 до 12 от 15 (2 страници)
This is the sticky Notification module. You can use it for any message such as cookie notices, special promotions, or any other important text.