МЕНЮ
КОЛИЧКА

Дозатори и диспенсъри

Дозатори и диспенсъри

Описание на категорията

Дозатор за хигиена – Едно удобно и ефективно решение за дозиране на сапуни, хартия или дезинфектант

 

Какво е дозатор за хигиена и защо е важен?

Това е устройство, което позволява точно дозиране на хигиенни продукти като хартия, сапун, дезинфектанти, кремове и други. Този вид оборудване е изключително полезно в областта на хигиената, тъй като осигурява безопасност и чистота на местата, където се използва.

Дозатор 1
Дозатор - четка за тоалетна
В следващите редове  ще научите повече за различните видове дозатори за хигиена, какви са техните основни функции и защо те са важни за всеки бизнес.

 

Как работят дозаторите за сапуни?

Дозаторите за сапуни са един от най-често срещаните и предпочитани устройства за хигиена. Някои от тях работят чрез притискане на дозиращата система, която позволява точно дозиране на продукта. В съвременните условия, обаче изискванията в сферата на хигиената стават все по-високи, което налага тенденцията за безконтактни дозатори. Повечето устройства за сапун вече са налични и в сензорен вариант, работят без докосване и се захранват чрез батерии.

 

Какви са предимствата на използването на дозатор за сапун?

 Освен, че позволява точно дозиране на продукта, устройството за сапун гарантира по-добра хигиена както и по-малък разход на консуматив. В допълнение към това дозаторите за сапун могат да бъдат монтирани на стена, което прави използването им изключително удобно.

 

Кои са основните видове дозатори за хартия?

 Дозаторите за хартия също заемат основна част при оборудване на едно санитарно помещение. Основните видове дозатори в този сегмент са:

-           дозатори за хартия за ръце

-           дозатори за тоалетна хартия.

Всяка от изброените категории обикновено има различни разновидности устройства за хигиена, които да покрият нуждите на всеки клиент.

 

Какви са предимствата от използването на дозатори за хартия?

 

Дозатор 2
Дозатор за сапун
Винаги, когато използвате дозатор, Вие си гарантирате хигиеничност, удобство и контрол на разхода. Това важи с най-голяма сила при употребата на дозатори за хартия, тъй като посетителите са склонни да изразходват повече хартия, ако тя не е ограничена от дозиращо устройство. Съвременният дозатор винаги е снабден със заключващ механизъм, което предотвратява повечето опити за кражба. Обикновено той има и вградена функция за контрол на разхода, като това може да бъде спирачка при дозаторите за тоалетна хартия, функция за отрязване на листа при дозаторите за ролка за ръце или пък предпазител при дозаторите за сгънати кърпи. Всички тези механизми, осигуряват контролирано използване на консуматива. В повечето случаи устройствата са снабдени също и с индикатор за нивото за консуматива или с т.нар. механизъм „никога празен“, които осигуряват възможност дозатора да бъде винаги зареден. Всички тези функции повишават качеството на хигиена и подобряват клиентското изживяване във Вашите санитарни помещения.

 

Видове дозатори за хартия

     Най-често устройствата за хартия  са механични и работят на принципа на издърпването. Такъв е дозаторът за тоалетна хартия, за кухненска ролка, както и за сгънати кърпи. Често дозаторите за хартиена ролка за ръце също са механични и отрязват хартията посредством нож, който е интегриран вътре в устройството.

     Дозаторът за хартия за ръце може да има и безконтактен вариант, който работи със сензор. Той е изключително подходящ за клиники, болници, обекти с висока посещаемост, както и хотели или ресторанти, които държат на безупречно качество в сферата на хигиената. Този тип устройства, обикновено се захранват с батерии, но някои марки предлагат и възможност за директно свързване с електрическата мрежа.

  

Как да изберем правилния дозатор за хигиена?

 При избора на дозатор за хигиена е важно да се вземат предвид множество фактори като типа на консуматива, който ще бъде използван. Важно е да знаете, че сапуните на пяна, не само намаляват потреблението на консуматив, но и спестяват вода, тъй като се отмиват много по-бързо от стандартните течни сапуни. От определящо значение е също мястото, където ще бъде поставен дозаторът, както и броя на потребителите, които ще го използват.

 

Как да инсталираме дозатор?

 

Дозатор 3
Дозатор - помпа за туба
Инсталирането на устройството е лесна задача, но е важно да се следват препоръчителните стъпки, за да се гарантира правилното му функциониране. Добре е монтажът да се извърши  чрез пробиване, но е възможно дозаторите да бъдат залепени. За целта подберете подходящо монтажно лепило според тежестта и натискът върху устройствата. Важно е да знаете също, че има стандартни отстояния, които следва да се спазват при монтаж на дозатори за хигиена. Обикновено този тип технически изисквания са описани в упътването за монтаж.

 

Как да поддържаме дозатор за хигиена?

 Поддръжката на устройствата за хигиена е от съществено значение за гарантиране на неговата дълготрайна работа и ефективност. От определящо значение за безупречната работа на дозаторите е, те да бъдат заредени винаги с подходящия за тях консуматив. Добре е да се посъветвате с доставчика си на хигиенни материали, преди да закупите консумативи.

При безконтактните дозатори е важно да следите нивото на батериите и да ги извадите в случай, че няма да използвате устройството дълго време.

 

 

Какви са най-добрите марки дозатори за хигиена?

 На пазара има много марки устройства за хигиена, но не всички са създадени с еднакво качество. Препоръчваме Ви да заложите на висок клас оборудване, което е сигурна инвестиция и ще Ви донесе удовлетворение при употреба, контрол на разходите и дългогодишно безпроблемно функциониране.

Ние от pure-pro.bg Ви препоръчваме гарантирано високото качество на дозаторите с марка CWS.

Дозатор 4
Дозатор за хартия
Купете ги сега с 3 години гаранция и безплатна доставка!


Какво е дозатор за хигиена и защо е важен?

Как работят дозаторите за сапуни?

Какви са предимствата на използването на дозатор за сапун?

Кои са основните видове дозатори за хартия?

Какви са предимствата от използването на дозатори за хартия?

Видове дозатори за хартия

Как да изберем правилния дозатор за хигиена?

Как да инсталираме дозатор?

Как да поддържаме дозатор за хигиена?

Какви са най-добрите марки дозатори за хигиена?

CWS Stainless Steel brush - четка за тоалетна от неръждаема стомана
По заявка
CWS четка за тоалетна от неръждаема стомана със сменяема черна глава. Дръжка и контейнер от неръждаема стомана, видими повърхности с матово покритие за защита срещу пръстови отпечатъци. Свалящ се съд за отичане. Предлага се в комплект с адаптерна плоча за монтаж на стена и закрепващи материали. Възм..
391.86 лв. без ДДС:391.86 лв.
Марка: CHRISTEYNS Espana SLU
Професионалната хигиена е сложен сектор; като такъв, Пюр Профешънъл има на ваше разположение широка гама от дозатори, които покриват нуждите на офиси, индустриални единици, ремонтни работилници, промишлени кухни и т.н. като дозиращата помпа за туба DOS1310 . Този дозатор за туби с течности може да с..
19.53 лв. без ДДС:19.53 лв.
Влажните ръце могат да разпространят до хиляда пъти повече бактерии, отколкото сухитe. Ето защо, като подсушите правилно ръцете си след измиване, вие предотвратявате разпространението на микроби и повишавате хигиената. CWS PureLine Paper не само осигурява надеждно и удобно решение във вашата то..
140.40 лв. без ДДС:140.40 лв.
Дозатор дезинфектант за тоалетна CWS Stainless Steel SeatCleaner
По заявка
дозатор от висококачествена неръждаема стомана За ръчно почистване и повърхностна дезинфекция* на тоалетната седалка Лесен за използване Бързосъхнещ почистващ препарат Нежен за кожата и с приятна миризма Надеждна помпена система за дозиране без капки и правилно дозиране Лесна смяна..
350.28 лв. без ДДС:350.28 лв.
Диспенсър за почистване на тоалетна дъска. Ръчно почистване и дезинфекция на тоалетната седалка, лесен за използване и с механизъм против протичане, 300 ml капацитет на пълнителя. 1500 порции в едно саше с течност. Сертифициран от VAH/DGHM. Затворена болтова ключалка. Включва монтажни материали. ..
76.80 лв. без ДДС:76.80 лв.
Индустриален дозатор за почистване на силно замърсени ръце Икономичен механизъм за дозиране, устойчив на прокапване. Изключително голям капацитет от 2 литра за приблизително 2000 дози. Индикатор за ниво. Бърза смяна на бутилки. Свалящ се корпус, изработен от антистатична, бяла пластмаса..
113.40 лв. без ДДС:113.40 лв.
Повърхностите в тоалетните, като копчета за промиване, дръжки на вратите и кранове, са огнища на микроби. Но извън тоалетната добрата хигиена е не по-малко важна. CWS PureLine Surface Cleaner предлага удобно и интелигентно решение за почистване на много повече обекти. Помислете за бюра в офиси, маси..
154.80 лв. без ДДС:154.80 лв.
Повърхностите на тоалетната, като копчета за промиване, дръжки на вратите и кранове, са място за размножаване на патогени. Но хигиената е важна и извън тоалетната. Уредът за почистване на повърхности CWS PureLine предлага практично и интуитивно решение за почистване на повърхности и много други пред..
154.80 лв. без ДДС:154.80 лв.
Повърхности в санитарни помещения, напр. напр. Бутоните за измиване на тоалетни, дръжките на вратите и крановете са място за размножаване на патогени. Но хигиената е важна и извън санитарните помещения. Уредът за почистване на повърхности CWS PureLine е практично и интуитивно решение за почистване н..
154.80 лв. без ДДС:154.80 лв.
Дозатор за сапун-пяна CWS Paradise Foam Slim – 500 ml Дозатор за сапун-пяна CWS Paradise Foam Slim – 500 ml впечатлява със своя елегантен дизайн, който е носител на наградата RedDot. С един патрон от 500 мл пяна ръцете могат да се постигнат приблизително 1250 дози за измиване. Дозаторът за с..
105.60 лв. без ДДС:105.60 лв.
Дозаторът за пяна PureLine е удобен за употреба и подходящ за различни приложения. С избор от три цвята преден панел: бял, сребърен и ментов, дозаторът се съчетава перфектно с останалото оборудване за тоалетна. Тъй като сапунът вече е разпенен в дозатора, консумацията е значително по-ниска, от..
154.80 лв. без ДДС:154.80 лв.
Дозатор за сапун-пяна от неръждаема стомана CWS Paradise Stainless Steel
По заявка
Здрав и елегантен дозатор, изработен от неръждаема стомана, с механизъм против протичане на консуматива. Повърхност шлифована с фино матово покритие (защита срещу пръстови отпечатъци) Бързо и лесно зареждане с патентованата система “Click-in-Bottle”. Консуматив от 500 мл. – 1250 дози. Резервоар приб..
294.84 лв. без ДДС:294.84 лв.
Показва 1 до 12 от 40 (4 страници)
This is the sticky Notification module. You can use it for any message such as cookie notices, special promotions, or any other important text.